Om EKC

E. Koed CHristensen A/S

50 år med transmissionskomponenter

I 1972 etablerede Erik Koed Christensen firmaet, primært som rådgivende ingeniørfirma.  Med en uddannelse først som smed, dengang man skoede heste, reparerede alle typer landbrugsredskaber og havde ild i essen, kombineret med en ingeniøruddannelse, havde Erik fra starten en naturlig sans for at kombinere teori med det praktiske. Det er en indstilling til faget, som vi stadig holder i hævd.

Fra 1978 blev gear, motorer, koblinger og komplette transmissionsløsninger hovedaktiviteten. Der blev solgt mekanisk variable gear i store styktal, blandt andet fra tyske PIV. I begyndelsen foregik alt fra privatadressen i Strib med værksted og lager i kælderen.

I 1985 fik vi bygget nyt hus på Lollandsvej 27 i Middelfart. Først blev halvdelen lejet ud, men siden 1995 har vi brugt de 600 kvm fuldt ud.  Her har vi plads til lager af tusindvis af forskellige reservedele, til seriemontage af gear, samt til værksted med kapacitet til at håndtere store industrigear på op til 3 tons.

I 1985 blev Jens Bolet ansat som ansvarlig for elektronik, men samtidig som assistent på alt vedrørende mekanisk transmission. Her mere end 35 år senere er han stadig den, der står bag de mange skræddersyede løsninger, der bliver solgt til industrien. I de sidste mange år har Jens også været medejer af firmaet.

I 1993 begyndte EKC at levere planetgear til den danske industri. Planetgear har siden været en betydelig del af forretningen og er det fortsat.

I 2016 fyldte Erik 80 år og mente det var på tide at lave noget andet. Han solgte sin andel af firmaet til Ole Brun Schnuchel, der samtidig overtog chefstolen.

Med ejerskiftet og den dynamik og energi der ligger i det, har E. Koed Christensen A/S udvidet varesortimentet og fået flere nye europæiske leverandører, så vi bedre kan tilfredsstille et stadigt mere krævende marked.  Flere produktgrupper er blevet tilføjet, bl.a. lineære aktuatorer.  Fokus er stadig på tilfredse kunder, skræddersyede løsninger og en praktisk tilgang til arbejdet, der altid kan underbygges med teknisk dokumentation.

Erik Koed Christensen, marts 1986
Lollandsvej 27, november 1985
Lollandsvej 27, juni 2021

Mission

Vi leverer både standard og kundetilpassede transmissionsløsninger med fokus på vejledning af korrekt løsning.

Vi deltager i udvikling af nye transmissionsløsninger i samarbejde med kunder, og bidrager med vores store ekspertise indenfor transmissioner.

Vi anvender vores brede netværk at leverandører til at sikre det rigtige produkt, til den rigtige pris og til den rigtige tid.

Vision

Vi vil være den foretrukne leverandør af både standard og kundetilpassede transmissionsløsninger.

ISO Certificering

Hver dag arbejder vi målrettet for at sikre, at vores kunder får en god service samt modtager produkter og løsninger af høj kvalitet.

Til at understøtte vores dagligdag har vi udarbejdet et kvalitetsledelsessystem, som er blevet ISO 9001 certificeret.

ISO 9001 er meget mere end et stykke papir –
For os er det udvikling af virksomheden.

Galleri

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.